odbrana logo

ODBRANA – Takticki Sistem | Samoodbrana, Prakticno Streljastvo

Odbrana je taktički sistem (borilačka veština) samoodbrane razvijen u kasnim 1990-im, u Čikagu, SAD. Taktički sistem samoodbrane je razvio srpsko američki državljanin Vladimir Đorđević koristeći tehnike realnog aikidoa, kikboksa, džijudžice, bliske borbe prsa u prsa, borbe sa nožem i ulične tuče. Odbrana je zasnovana na momentalnom defanzivnom reagovanju i neutralizaciji pretnje uz ofanzivno eliminisanje agresije. Odbrana je danas sastavni deo taktičke i fizičke obuke vojno policijskih struktura, obezbeđenja, civila, žena i dece.

Principi Odbrane:
Odbrana podstiče članove da izbegavaju konfrontaciju. Ukoliko je to nemoguće, onda borbu treba završiti na najbrži i najefikasniji način. Napadi su usmereni na najugroženije delove tela, a obuka nije ograničena samo na tehnike koje izbegavaju ozbiljne povrede. Trening Odbrane je maksimalno siguran za studente sa upotrebom zaštitne opreme i korišćenjem razumne sile. Članovi uče da se odbrane od raznih napada i da mu se suprotstave koristeći udarce rukom, nogom, tehnike zaključavanja, bacanja… Specifičnost treninga i prepoznatljivost Odbrane je samoodbrana od dva i više napadača sa ili bez oružija. Studenti pored samoodbrane, prolaze vojnu fizičku spremu, obuku u korišćenju i odbrani od napada od puške, pištolja, palice, noža.

 

 

Comments

Učlani se:

 

Asocijacije, Federacije, Klubovi, Instruktori, nazovite predstavnika ODBRANA Tima u Srbiji i postanite clan Srpske Asocijacije Borenja i Streljastva, punopravnog clana Svetske Federacije!

Telefon:    +381 69 699232
Email:    info@odbrana.rs
Adresa: Brace Jerkovic 137A, Vozdovac 11010 Beograd, Srbija